Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ministarstvo pravde Srbije dobilo zahtev za izručenje Jovana Vukotića


Ilustrativna fotografija

Ministarstvo pravde Republike Srbije primilo je od strane ministarstva pravde Crne Gore zahtev za izručenje Jovana Vukotića, navodi se u pisanoj izjavi Ministarstva pravde Republike Srbije za RSE.

„Zahtev je prosleđen nadležnom pravosudnom organu“, stoji u odgovoru ministarstva.

Crnogorske vlasti uputile su zahtev Srbiji za izručenje Kotoranina Vukotića (38), kojeg bezbednosni sektor te zemlje označava za jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana.

Vukotić je u zatvoru u Srbiji jer je osuđen zbog falsifikovanja isprava na 15 meseci zatvora, a Crna Gora ga potražuje zbog tri istrage, u dve se sumnjiči za pokušaj ubistva, a u jednoj za utaju poreza.

Za Kotoraninom su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu poternicu i očekuju da bude izručen vlastima nakon što odleži zatvorsku kaznu u Srbiji.

Jovan Vukotić prema evidenciji bezbednosnog sektora sa sugrađaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski kriminalni klan.

Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i narednog dana je deportovan Srbiji. Zbog tog dela je u Srbiji pravosnažno osuđen na 15-mesečnu zatvorsku kaznu.

Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera, takođe člana suparničke grupe.

Protiv njega je u toku i istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose, prenosi Beta.

XS
SM
MD
LG