Dostupni linkovi

Predsedništvo Srbije: NATO komandant za saradnju KFOR-a i Vojske Srbije


Tod Volters i Aleksandar Vučić, Beograd

Komandantom NATO snaga za Evropu i evropsku komandu američkih snaga general Tod Volters (Tod Wolters) prihvatio je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da snage KFOR-a "u svakom trenutku" i "bez odlaganja" mogu biti u međusobnoj komunikaciji sa Vojskom Srbije.

To se navodi u saopštenju iz Vučićevog kabineta, koji je emitovan nakon sastanka koji je predsednik Srbije imao sa Voltersom danas u Beogradu.

Volters, navodi se u saopštenju, je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i "pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama" na Kosovu.

Precizira se da je Vučić zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije "u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandom KFOR-a". Takođe, Vučić je "prihvatio da vrh Vojske Srbije bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR-om".

"Dobra komunikacija između Vojske Srbije i KFOR je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji (KiM). To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM", rekao je Vučić, stoji u saopštenju u kom se naglašava i da je KFOR garant bezbednosti srpskog naroda na Kosovu.

Pročitajte: Vrhovni komandant NATO snaga za Evropu dolazi u Srbiju

XS
SM
MD
LG