Dostupni linkovi

Vanredna vijest

RS se zadužuje 150 miliona eura za Koridor Vc


Ilustrativna fotografija

Narodna skupština Republike Srpske (RS) odobrila je zaduženje tog bh. entiteta u iznosu od 150 miliona eura za izgradnju obilaznice kod Doboja, na dionici Koridora Vc, te dala saglasnost za entitetske garancije koje mogu iznositi do 800 miliona maraka (oko 400 miliona eura).

Nakon cjelodnevne rasprave, koju je obilježilo protivljenje opozicije novim zaduženjima RS, ali i podrška projektima u infrastrukturi koji bi se finansirali iz vlastitih sredstava, skupštinska većina podržala je odluku o zaduženju RS prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje projekta Koridor Vc, obilaznica Doboj, u iznosu od 150 miliona eura.

"Cilj projekta je da se obezbijede dodatna sredstva za izgradnju dionice autoputa Koridor Vc, dužine oko šest kilometara, a namijenjena su za finansiranje konsultantskih usluga i građevinskih radova na obilaznici Doboj", navodi se u odluci.

Na posebnoj sjednici entitetskog parlamenta odobreno je i izdavanje garancija entiteta za kreditna zaduženja u ovoj godini, do iznosa od 800 miliona maraka.

Resorna ministarstva su iskazala interes za izdavanje garancija prvenstveno u oblasti energetike, zdravstva i za Olimpijski centar Jahorina.

Pročitajte - Zvizdić: BiH na samitu dobila 96,8 miliona eura za tri projekta

XS
SM
MD
LG