Dostupni linkovi

Đilas na Tviteru objavio da je zahtev za sastanak sa Makronom poslat 9. jula


Dragan Đilas
Dragan Đilas

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas objavio je danas na svom Tviter nalogu fotografiju zahteva za sastankom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom na kojoj stoji da je taj zahtev poslat 9. jula, a ne 15. jula ujutru kako je to francuski predsednik kazao.

Đilas je objavio fotografiju pisma koje je poslato 9. jula na adresu ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mandolinija u kojem su navedeni zahtevi da se sastane sa francuskim predsednikom.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio u Beogradu da se tokom posete Beogradu neće sastati sa predstavnicima srpske opozije jer je inicijativa prekasno stigla, ali da postoji stalni dijalog sa Ambasadom Francuske u Srbiji.

"Političke snage pa i opozicija imaju stalni dijalog sa ambasadom. Svi su bili prisutni na proslavi (Dana pada Bastilje). Jutros (15. jul) je stiglo pismo, ja nisam mogao da prihvatim, program je bio gotov", rekao je Makron na pitanje novinara zašto nije bilo sastanka sa opozicijom.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem u Palati Srbija Makron je dodao da se "uvek sreće sa svima, ali je trebalo poslati pismo ranije".

XS
SM
MD
LG