Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Brnabić: Brisel da reaguje na zabranu da Vulin poseti Kosovo


Premijerka Srbije Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić apelovala je na institucije u Briselu da reaguju povodom odluke vlasti u Prištini da se srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabrani poseta Kosovu.

"Takva politika vlasti u Prištini je protiv slobode kretanja robe, kapitala i ljudi, a institucije u Briselu su garant primene Briselskog sporazuma i treba da reaguju na takve odluke", rekla je Brnabić novinarima, prenosi Beta.

Dodala je da se zabrana posete Kosovu ne odnosi na sve zvaničnike Srbije, već da se takve odluke donose pojedinačno.

Inače, Aleksandru Vulinu, ministru odbrane u Vladi Srbije, zabranjen je ulazak na Kosovo, potvrdio je šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Zuberaj za Radio Slobodna Evropa (RSE). Vulinov zahtev je odbijen "zato što je njegov cilj provokacija protiv Kosova".

"Ovo je samo još jedan dokaz koliki je Ramuš Haradinaj lažov”, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u Nišu, upitan da prokomentariše zabranu ulaska na Kosovo.

Vulin je naveo da je poseta Kosovu delegacije koju je predvodio bila humanitarnog karaktera, te da je trebalo da posete Klinički centar u Severnoj Mitrovici.

XS
SM
MD
LG