Dostupni linkovi

Zuberaj: Vulinu zabranjen ulazak na Kosovo


Aleksandar Vulin

Aleksandru Vulinu, ministru odbrane u Vladi Srbije, zabranjen je ulazak na Kosovo, potvrdio je šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Zuberaj za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Vulinov zahtev je odbijen "zato što je njegov cilj provokacija protiv Kosova".

"Nema šta da traži na Kosovu ministar odbrane Srbije sve dok Srbija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", kazao je Zuberaj.

"Ovaj zahtev (za Vulinovu posetu Kosovu, prim. red.) je provokacija i zbog toga što je Vlada Srbije upoznata sa time da je ministru odbrane zabranjena bilo kakva poseta Kosovu", dodao je on.

Iz Vlade Srbije do ovog trenutka nema komentara. Da je Vulinu zabranjen ulazak na Kosovo potvrđeno je RSE i iz Ministarstva odbrane Srbije. Saopštenje o tome, kako nam je rečeno, trebalo bi da bude objavljeno na portalu ovog Ministarstva.

Vulin: Raskrinkali smo laž

"Ovo je samo još jedan dokaz koliki je Ramuš Haradinaj lažov”, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u Nišu, upitan da prokomentariše zabranu ulaska na Kosovo delegacije Vojnog zdravstva.

“Ja ću vas podsetiti da je on našoj premijerki (Ana Brnabić) rekao da nije tačno da je zabranjeno zvaničnicima Republike Srbije da dolaze na prostor Kosova i Metohije. Još jednu laž smo raskrinkali. Još jednom je pokazano kršenje svih sporazuma", kazao je Vulin, a objavljeno na sajtu Ministarstva odbrane.

Vulin je naveo da je poseta Kosovu delegacije koju je predvodio bila humanitarnog karaktera, te da je trebalo da posete Klinički centar u Severnoj Mitrovici.

Mediji u Srbiji prenose da je bilo predviđeno da Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić, načelnik VMA (Vojno medicinska akademija) pukovnik Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za lečenje Nenad Ratković, posete Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici.

XS
SM
MD
LG