Dostupni linkovi

Von der Leyen 'za vladavinu prava, konkurentnost i očuvanje klime'


Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, koju su čelnici Europske unije (EU) nominirali prošlog tjedna za šeficu Europske komisije, poručila je će se europski zakonodavci usredotočiti na promicanje vladavine prava, konkurentnosti, digitalizacije i borbe protiv klimatskih promjena, prenosi Reuters.

"EU se temelji na načelima", kazala je ova konzervativna političarka na sastanku s liberalnim zastupnicima Renew Europe u svojim prvim komentarima javne politike EU.

"To je temelj - poštivanje vladavine prava. EU je konkurentnost", kazala je. Dodala je kako je svesrdno podržava ciljeve EU, a jedan je da Unija do 2050. godine postane ugljen-neutralna.

Njemica, koja je izabrana za kandidata 2. srpnja na summitu lidera EU, bliska je kancelarki Angeli Merkel i članica je vladajuće Kršćansko-demokratske unije (CDU). Očekuje se da će dobiti većinu od 374 zastupnika u Europskom parlamentu.

Sjednica je predviđena narednog tjedna, u utorak ili srijedu, ali nije isključena mogućnost da Ursula von der Leyen odloži glasovanje za rujan kako bi imala više vremena da ubijedi skeptike.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG