Dostupni linkovi

Tramp više ne želi da ima bilo šta sa ambasadorom Velike Britanije


Donald Tramp
Donald Tramp

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp poručio je da više ne želi da ima bilo šta sa ambasadorom Velike Britanije u Vašingtonu Kimom Derokom, koji ga je u poverljivoj prepisci sa svojom vladom opisao kao "nekompetentnog" i "jedinstveno disfunkcionalnog" lidera.

U seriji poruka na svom Tviteru, Tramp je, između ostalog, napisao da Deroka više "ne žele, niti o njemu dobro misle bilo gde u SAD".

"Nismo velike pristalice tog čoveka, koji ne služi dobro", napisao je Tramp.

U poverljivoj prepisci Deroka, koju je objavio britanski "Mejl", navodi se i da Tramp "odiše nesigurnošću".

"Ne verujemo da će ova administracija postati suštinski normalnija", napisao je Derok u telegramu.

Trampove poruke usledile su nakon što je britanska premijerka Tereza Mej izjavila da ima "puno poverenje" u Deroka, ali da se ne slaže sa njegovim stavovima.

Njen portparol je nešto kasnije rekao da je curenje poverljive prepiske apsolutno neprihvatljivo i da je premijerkin kabinet stupio u kontakt sa Belom kućom.

Tramp je nakon toga kritikovao i premijerku i poručio Britancima da je dobra vest što će uskoro dobiti novog premijera.

"Imam veoma kritički stav prema načinu na koji je premijerka Tereza Mej sprovodila Bregzit. Kakvu zbrku su ona i njeni saradnici napravili. Rekao sam joj kako bi to trebalo da se uradi, ali ona je odlučila da ide drugom putem. Dobra vest za divno Ujedinjeno kraljevstvo je što će uskoro dobiti novog premijera", napisao je Tramp.

Dodao je i da je uživao u veličanstvenoj poseti Velikoj Britaniji prošlog meseca i da je najviše bio impresoniran kraljicom.

XS
SM
MD
LG