Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Abas: Samit u Bahreinu je laž smišljena da nas napravi budalama


Mahmud Abas

Palestinski predsednik Mahmud Abas ismejao je američku konferenciju održanu prošle sedmice u Bahreinu, ocenivši da je to bila "velika laž" koju je smislio visoki savetnik predsednika SAD Džared Kušner da posrami Palestince.

Palestinci su taj skup u Manami, glavnom gradu Bahreina, bojkotovali i zarekli se da neće prihvatiti rezultate, podsećaju izraelski mediji.

"Naravno, Manama je počela govorom Kušnera i završila se Kušnerom. Ako je iko razumeo šta se još desilo, molim da me informiše jer ja nisam shvatio da se išta desilo. To je sve što je proizašlo", rekao je Abas obraćajući se arapskim i palestinskim novinarima u predsedničkom sedištu u Ramali na Zapadnoj obali.

Palestinski lider je dodao da je skup "došao i prošao, završio se" i da su mu neki Arapi i neki Evropljani prisustvovali, a neki nisu.

"To je velika laž koju su Kušner i drugi izmislili da naprave narod budalama. Niko od nas ne pravi budale", rekao je Abas.

Konferencija u Bahreinu usredsredila se na ekonomski deo plana SAD za rešenje izraelsko-palestinskog sukoba koji predviđa ulaganja u visini od 50 milijardi dolara u palestinske teritorije Zapadnu obalu i pojas Gaze, kao i susedne zemlje u kojima žive palestinske izbeglice.

Politički deo tog plana predstaviće se kasnije. Palestinsko rukovodstvo smatra da fokus na ekonomiju podriva aspiracije Palestinaca za državnošću.

XS
SM
MD
LG