Dostupni linkovi

Tahiri: Vučićeve izjave su političke


Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri
Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri

Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri izjavio je da je žalosno što je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, preuzeo ulogu sudije, tužioca, istražitelja i svaku drugu ulogu koja je potrebna za pokrivanje istine, kad god se ona pojavi.

Ova reakcija je usledila nakon što je Vučić izjavio u sredu da Beograd misli da ima ime ubice Olivera Ivanovića, srpskog političara sa severa Kosova, koji je ubijen 16. januara 2018. godine, ali da pokušava da dobije materijalne dokaze.

“Ovako velika zloupotreba njegove arbitrarne vlasti nad medijima, tužilaštvom, sudstvom i srpskom policijom u nameri da se sakriju tragovi zločina u slučaju ubistva srpskog političara sa Kosova, g. Ivanovića, dokaz je panike koja je zahvatila potencijal koji ima činjeničnu istinu“, piše u reakciji kosovskog ministra pravde.

Dodaje se da je Kosovo ostalo otvoreno za saradnju sa srpskim nadležnim organima a da je ta saradnja prekinuta onda kada je došlo do osnovanih sumnja o autoru ovog zločina.

Tahiri dodaje da su Vučićeve izjave političke i da samo pravosudni organi mogu istraživati i doći do zaključka.

„Adresa sada postoji“, dodao je.

Tahiri je pozvao Vučića da prekine sa „tradicijom srpskog režima da prikrije zločine, zato što su pravo i pravda istina na svoj način, i da će isto prevazići svaki režim, danas ili u budućnost“.

XS
SM
MD
LG