Dostupni linkovi

Vučić: Engel mi rekao da želi da bude i prijatelj Srba


Eliot Engel sa Vučićem
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Eliot Engel sa Vučićem

„Nadam se da će poruke Eliota Engela u Prištini doprineti stvaranju uslova za nastavak dijaloga Beograda i Prištine“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora sa Eliotom Engelom, predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD u Beogradu.

Vučić je preneo da su razgovarali i o slučaju braće Bitići, nerasvetljenom ubistvu trojice američkih državljana poreklom sa Kosova iz 1999. godine, kao i NATO intervenciji na Saveznu Republiku Jugoslaviju iz iste godine.

„Rekao mi je da to što je veliki prijatelj Albanaca ne znači da ne želi da bude i prijatelj Srba. Nadam se da ćemo to u budućnosti moći da vidimo“, rekao je predsednik Srbije.

Američki kongresmen Eliot Engel sastao se u sredu prepodne sa potpredsednikom Narodne skupštine Srbije Vladimirom Marinkovićem i grupom parlamentaraca, nakon čega je održao sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Engel je najpre imao polučasovni razgovor sa drugim čovekom parlamenta Marinkovićem, nakon čega su im se pridružili narodni poslanici Gordana Čomić, iz opozicione Demokratske stranke, dok su iz redova vladajuće koalicije bili Sandra Božić, članica Srpske napredne stranke, i Žarko Obradović, iz Socijalističke partije Srbije.

Sastanku je prisustvovao i američki ambasador u Srbiji Kajl Skat.

Kongresmen Eliot Engel je predsednik Komiteta za spoljne poslove američkog Kongresa.

Predsednik Srbije se prethodno sastao sa Engelom tokom 55. Minhenske konferencije o bezbednosti u februaru. Tom prilikom je u fokusu bio slučaj još uvek nerešenog ubistva braće Bitići.

XS
SM
MD
LG