Dostupni linkovi

TV N1 podnela krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Beograda


Goran Vesić, zamenik gradonačelnika grada Beograda
Goran Vesić, zamenik gradonačelnika grada Beograda

Televizija N1 podnela je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika grada Beograda Gorana Vesića, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo povrede tajnosti pisma i drugih pošiljki iz člana 142 stav 3 Krivičnog zakonika.

Vesić je na konferenciji za novinare naveo da je upoznat sa elektronskom prepiskom između novinara televizije N1 i da će je objaviti, nakon čega je na njegovoj Fejsbuk stranici objavljen deo sadržine elektronske poruke koju je izvršni producent televizije N1 16. juna uputio novinarima televizije N1.

"Elektronska poruka izvršnog producenta je sadržala detaljan plan rada novinara televizije N1 za 17. jun, a između ostalog i upozorenje da je njen sadržaj tajan i da se ne sme dalje prenositi, koristiti, niti otkrivati drugima. Javnim saopštavanjem njene sadržine povređena je tajnost elektronske pošte televizije N1", navedeno je u krivičnoj prijavi.

"Krivičnom prijavom je obuhvaćeno i nepoznato lice zbog sumnje da je neovlašćeno pristupilo zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka televizije N1 i na taj način pribavilo određene podatke koje je potom prosledilo drugom licu, što ukazuje na izvršenje krivičnog dela iz člana 302 stav 1 i 2 Krivičnog zakonika", kaže se u prijavi.

XS
SM
MD
LG