Dostupni linkovi

Građani Sarajeva potpisivali krivičnu prijavu protiv Milana Tegeltije


Potpisivanje krivične prijave protiv Milana Tegeltije predsjednika VSTV-a
Potpisivanje krivične prijave protiv Milana Tegeltije predsjednika VSTV-a

Antikorupcijska mreža organizacija civilnog društva u BiH - ACCOUNT organizirala je danas u Sarajevu potpisivanje krivične prijave protiv Milana Tegeltije, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

“Na ovaj način pokušavamo dati priliku javnosti da oni kažu šta oni misle o ovom slučaju, jer svi dosadašnji pokušaji da odgovaraju oni koji su učestvovali u aferi ‘Potkivanje’ nisu urodili plodom, zbog toga što se govorilo da je to politizacija slučaja”, rekao je Eldin Karić ispred antikorupcijske grupe ACCOUNT.

Zafir Šišić iz Udruženja Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA pozvao je građane da se pridruže potpisivanju krivičnih prijava. “Tu smo da svi skupa pokušamo riješiti problem u kojem se država trenutno nalazi i da ne dozvolimo da nama može upravljati ko stigne”, rekao je Šišić.

Krivična prijava Tegeltiju tereti za počinjenje krivičnog djela “Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja” iz člana 230. stav (2) KZ BiH.

Potpisivanje krivičnih prijava održat će se naredna tri dana u Sarajevu, kao i u Banjaluci. Prikupljeni potpisi će biti predani Tužilaštvu BiH nakon što akcija bude završena.

Jedan od građana koji je potpisao krivičnu prijavu kratko je komentirao da ono što se dešava u pravosuđu ne dolikuje instituciji koja treba da se brine o vladavini prava.

Pročitajte i ovo:

'Potkivanje' pred OHR-om u Sarajevu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

XS
SM
MD
LG