Dostupni linkovi

SDA Sandžaka 'imenovala' ulice u Novom Pazaru


Ulice Novog Pazara
Ulice Novog Pazara

Centralne ulice Novog Pazara oblepljene su od juče plakatima Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA), sa imenima istorijskih ličnosti poput Alije Izetbegovića (prvi predsednik Predsedništva BiH), Aćifa-efendije (predratni gradonačlenik Novog Pazara, kolaboracionista tokom Drugog svetskog rata), Šabana Poluže (kolaboracionista tokom Drugog svetskog rata), Isa-bega Ishakovića (osmanski zapovednik iz XV veka).

Plakate su odštampane u formi imena ulica sa imenima pobrojanih ličnosti.

Potez SDA događa se u trenutku naraslih političih tenzija u sandžačkoj regiji na jugozapadu Srbije, pretežno naseljene bošnjačkim stanovništvom, a posle obelodanjivanja rascepa u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV).

Oblepljene ulice Novog Pazara
Oblepljene ulice Novog Pazara

Ta insitucija koja zastupa interese Bošnjaka u ponedeljak će raspravljati o mogućoj ostavci predsednika BNV Esada Džudža zbog neslaganja o incijativi za specijalni status Sandžaka, unutar Srbije i Crne Gore, koja je objavljena pre oko mesec dana.

Dnevni list “Politika” u današnjem izdanju navodi da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije zatražilo od BNV “na uvid dokumentaciju i informacije u vezi sa zahtevom za specijalni status Sandžaka”.

Žitelje Novog Pazara pitali smo kako gledaju na potez SDA, na čijem je čelu nekadašnji ministar u Vladi Srbije, Sulejman Ugljanin.

Šta Novi Pazar misli o potezu SDA?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00
Direktan link

XS
SM
MD
LG