Dostupni linkovi

Netanjahu: Moja supruga je žrtva ludog lova na veštice


Benjamin Netanjahu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je njegova supruga osuđena za krivično delo samo zato što je udata za njega i zato je izložena političkom progonu, prenosi Beta.

"Da nije moja supruga ne bi bilo istrage i niko ne bio pomišljao da je sudski goni", rekao je sinoć Netanjahu nakon što je Sari Netanjahu izrečena novčana kazna od oko 15.000 dolara za zloupotrebu državnih fondova.

Jerusalimski okružni sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je ona potpisala sa tužilaštvom povodom optužbi da je zloupotrebila oko 100.000 dolara državnog novca na preskupa jela.

Netanjahu je rekao da je juče okončano četiri godine "ludog lova na veštice" zbog "naručenih jela".

"Imam puno poštovanje za sudove. Predsednik jerusalimskog okružnog suda je bio u pravu kada je rekao da je Sari nepoznat svet kriminala i da nije umešana ni u kakvu prevaru", rekao je izraelski lider.

Sara Netanjahu je prošle godine bila optužena za prevaru i zloupotrebu poverenja. Na osnovu sporazuma je priznala manje optužbe i smanjila prekomerne troškove na 50.000 dolara.

Premijer Izraela Netanjahu suočen je sa pretnjom optužnice za odvojene slučajeve korupcije. On je rekao sinoć i da je njegova supruga odlučila da ne bude prisutna kada se izriče presuda jer je "dovoljno patila".

Kancelarija državnog tužioca je navela da će supruga premijera platiti dodatne kazne kako bi se zatvorio slučaj u kojem se optužuje da je naručivala jela iz luksuznih restorana iako je u zvaničnoj rezidenciji bio za stalno zaposlen kuvar.

XS
SM
MD
LG