Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kragujevac: Crvena svita i maskirani radikali uništavaju državu


Sa protesta u Kragujevcu, fotoarhiv

Na 24. građanskom protestu "1 od 5 miliona", održanom u Kragujevcu, istaknuto je da vreme ove vlasti ubrzano ističe i da njen konačan pad zavisi samo od građana.

Istovremeno, najavljen je veliki protestni miting pod nazivom "Srbija na nogama", koji će biti održan u subotu (22. jun).

Stefan Novaković, student Pravnog fakulteta u Beogradu, hapšen zbog upada u Radio-televiziju Srbije, tokom protesta u aprilu, pozvao je Kragujevčane da budu hrabri i istrajni u protestu, ističući da vreme ove vlasti ubrzo prolazi.

"Oni su u strahu jer sigurno gube vlast, a kada će se to desiti zavisi samo od nas", rekao je Novaković dodajući da je došlo vreme da joj građani Srbije stanu na put.

"Već 30 godina isti ljudi nas vuku za nos. Vučić, Vesić, Vulin, Dačić, Mali, Gojković... Cela ta crvena svita i zamaskirani radikali uništavaju našu državu i naše živote. Hajde da im već jednom stanemo na put", poručio je Novaković.

Na 24. građanskom protestu "1 od 5 miliona" u Kragujevcu organizatori su najavili veliki protestni miting "Srbija na nogama" na kome će, po prvi put, biti dozvoljena stranačka obeležja.

Jedan od organizatora Nebojša Veljković rekao je da će miting biti održan u subotu 22. juna, i da će na njemu govoriti opozicioni stranački lideri.

"Svi će biti tu i svi su dobro došli jer nisu kužni i nisu ružni. Sa svima može normalno da se razgovara. Bore se svom snagom zajedno sa nama i zato smatramo da je potrebno da direktno komuniciraju sa narodom", rekao je Veljković i pozvao građane da se okupe u što većem broju.

Na ovom protestu, na kome se zbog izuzetno visoke temperature, okupilo veoma malo građana, protekao je bez ikakvih incidenata.

Organizatori su skratili vreme za govore zbog ranije zakazanog koncerta studenata Filološko-umetničkog fakulteta u dvorani Prve kragujevačke gimnazije sa čijeg stepeništa se posle uobičajene šetnje centralnim gradskim ulicama, građanima obraćaju govornici.

XS
SM
MD
LG