Dostupni linkovi

Britanski laburisti obećavaju da će se boriti protiv Brexita


Big Ben, London

Britanska oporbena Radnička stranka (laburisti) učinit će sve što je u njezinoj moći kako bi se borila protiv napuštanja Europske unije (EU) bez dogovora, izjavio je šef politike za Brexit Keir Starmer, nakon što je parlament odbacio njegov prijedlog da se pokuša spriječiti izlazak bez dogovora.

"Ovo je samo početak, a ne kraj naših nastojanja da ne blokiramo posao. Radnička stranka je spremna iskoristiti bilo koji mehanizam koji može zaštititi radna mjesta, gospodarstvo i zajednice od katastrofalnih posljedica izlaska bez dogovora", kazao je Starmer.

"Svaki kandidat torijevaca (konzervativaca) bi trebao znati da će se parlament nastaviti boriti protiv izlaska bez dogovora", naveo je Keir Starmer.

EU je ponovila stav da neće ponovo pregovarati o dogovoru o izlasku Velike Britanije, ali je Boris Johnson, glavni favorit za novog lidera Konzervativne stranke i britanskog premijera, istakao da nova vlada u Londonu sa "optimizmom" može pomoći u pronalaženju rješenja.

On nije ponovio raniju prijetnju da će obustaviti isplatu 44 milijarde eura na ime proračunskih obveza prema EU.

Europska komisija je ponovila u srijedu da Velika Britanija mora platiti pomenutu sumu, čak i u slučaju izostanka dogovora.

XS
SM
MD
LG