Dostupni linkovi

Bomba na minibus sa studentkinjama u Kabulu


Bomba na minibus u Kabulu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

Bomba je bila pričvršćena na donji deo minibusa

Tri uzastopne eksplozije potresle su istu oblast avganistanske prestonice, Kabula, rano ujutro 2. juna, a poginula je najmanje jedna osoba, dok ih je 17 povređeno.

Prva eksplozija dogodila se nakon što je bomba pričvršćena na donji deo minibusa koji je prevozio studentkinje i zvaničnike na Univerzitet za obrazovanje u Kabulu, izjavio je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi.

Rahimi je rekao da je među ranjenima jedan afganistanski novinar i pet pripadnika snaga bezbednosti.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad u zapadnom delu Kabula, koji je usledio nekoliko sati nakon što je najmanje šest policajaca ubijeno kada je u jugoistočnoj provinciji Ghazni eksplodirao automobil napunjen eksplozivom.

Najmanje osam drugih policajaca povređeno je u eksploziji u subotu u policijskom kompleksu u južnom delu grada Ghazni, izjavio je šef veća Nasir Ahmad Fakiri.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad i tvrdili da je ubijeno 40 policajaca.

Napadi su se dogodili dan nakon što su talibanski militanti odbacili pozive na primirje na predstojećem islamskom prazniku.

Prošle godine, talibani su poštovali trodnevni prekid vatre tokom praznika Eid, a mnogi Avganistanci su se nadali još jednom primirju ove godine.

Avganistanski predsednik Ashraf Ghani predložio je prekid vatre u celoj zemlji na početku Ramazana, ali su Talibani odbacili ponudu.

Specijalni izaslanik SAD-a za Afganistan Zalmai Khalilzad doputovao je u nedelju u Islamabad gde je razgovarao o "miru i stabilnosti u regionu" sa visokim pakistanskim diplomatama i zvaničnicima ministarstva odbrane, saopšilo je ministarstvo spoljnih poslova Pakistana.

XS
SM
MD
LG