Dostupni linkovi

Poziv na promjenu sistema sa protesta u Podgorici


Protest u Podgorici, 1. jun 2019.

U Crnoj Gori ne stanuje pravda, jedna je od poruka sa novog protesta Građanskog pokreta “Odupri se - 97000” koji je u subotu održan u Podgorici.

“Ovo je zemlja siromašnih građana gdje cvjeta kriminal”, poručila je sa improvizovane kamion-bine ispred zgrade Državnog tužilaštva Danijela Pavićević.

Obraćajući se okupljenim građanima na protestu student Aljoša Turović je ispričao da je uprkos “nepotizmu posao našao sam” bez veza i korupcije, i pozvao građane Crne Gore da mijenjaju postojeći sistem.

“Oduprite se, nemate šta da izgubite”, kazao je Turović.

Potom su okupljeni građani krenuli u protesnu šetnju pored, kako su saopštili, “zarobljenih institucija”. Građani su se na kratko zaustavili ispred zgrade crnogorske Vlade, u Karađordjevoj ulici, uzvikujući “Vlada je naša koliko i vaša”. Na protestima su se vidjeli transparenti: “Domovina se brani protestima”, “Hoćemo odgovornost”, “Ostavke” i sl.

Podsjećamo, protesti su počeli zbog afere "Koverat", a glavni cilj je, kako su istakli predstavnici “Odupri se - 97000”, smjena vlasti i ostavke čelnih ljudi u državi ali i najviših predstavnika crnogorskog tužilaštva.

Organizatori protesta su na kraju protesne šetnje pozvali građane da se mirno raziđu uz poruku "da će se uskoro sresti".

Skup je protekao bez incidenta, a organizatori na kraju protesta nijesu najavili datum novog okupljanja.

XS
SM
MD
LG