Dostupni linkovi

Tramp: Nisam zaslužio impičment koji traže demokrate


Predsednik SAD Donald Tramp je kritikovao debatu unutar Demokratske stranke o njegovom mogućem opozivu nakon objavljivanja rezultata istrage o ulozi Rusije na izborima 2016, ističući da nije učinio ništa što bi zasluživalo takav ishod.

Specijalni savetnik Robert Muler je rekao da je u njegovom izveštaju o dosluhu sa Rusijom sračunato izbegnut zaključak da se Tramp oslobodi ili optuži za opstrukciju pravde.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi, pod pritiskom pojedinih svojih kolega iz Demokratske stranke, kazala je da “ništa nije isključeno”.

Na pitanje da li očekuje pokretanje procedure opoziva, Tramp je kazao: “Ne vidim kako…To je prljava, odvratna reč…To je neverovatno proganjanje predsednika”.

On je citirao odredbu iz Ustava da predsednik može biti optužen za “teška krivična dela i prestupe”.

“Nema krivično dela, nema prekršaja”, kazao je Tramp.

Na pitanje da li mu je mešanje Rusije pomoglo da pobedi na predsedničkim izborima Hilari Klinton, Tramp je odgovorio. Ne, Rusija mi nije pomogla da budem izabran”, dodajući da mu nije potrebna pomoć da pobedi.

Prethodno je napisao na Tviteru: "Rusija, Rusija, Rusija. To je sve što čujemo od početka ove prevare sa lovom na veštice."

Kako prenosi britanska agencija, Tramp je sa izvesnim prezirom prokomentarisao Mulerov rad, nazivajući ga konfliktnom osobom i bliskim prijateljom bivšeg šefa Federalnog istražnog biroa (FBI), koga je predsednik SAD smenio početkom 2017.

“Mislim da je Muler istinski ‘nikada Tramper’ (pristalica Trampa)”, kazao je predsednik SAD.

XS
SM
MD
LG