Dostupni linkovi

Pelosi: Tramp nije dorastao, njegova porodica da 'interveniše'


Predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelozi izjavila je da je predsednik Donald Tramp imao izliv besa tokom susreta sa čelnicima Kongresa iz Demokratske stranke u sredu i da bi volela da njegova porodica ili službeno osoblje “intervenišu” za njegovo kao i za dobrobit zemlje.

“Ponovo se molim za predsednika SAD. Volela bih da njegova porodica, ili administracija ili osoblje intervenišu za dobrobit zemlje”, kazala je Pelosi.

“Nensi, puno Vam hvala za molitve, znam da ste zaista na to i mislili”, napisao je Tramp na Tviteru.

On je istakao da nije tačno da je imao "izliv besa". "Bio sam veoma ljubazan i miran, kao što sam bio i nekoliko minuta kasnije tokom konferencije za novinare u Rose Garden. To se lako može dokazati. Sve je to velika laž".

Pelosi je optužila Trampa za opstrukciju pravde što je, po njenim rečima, delo zbog kojeg može biti opozvan.

U sredu, neposredno pre sastanka sa Trampom u Beloj kući, na kome je trebalo da se razmotre zakoni u vezi infrastrukturnih projekata, Pelosi je optužila predsednika SAD za “prikrivanje” u istrazi o mešanju Rusije u izborima u SAD 2016.

Njena opaska je razljutila Tramp zbog čega je napustio sastanak odmah nakon tri minuta.

On je istakao da je nemoguće zajednički raditi na pripremi pomenutih zakona sve dok Demokratska stranka nastavlja “lažne” istrage protiv njega.

Pelosi je ponovila u četvrtak stav da Tramp nije u stanju da radi na složenim zakonodavnim pitanjima.

Mada je postavila pitanje Trampove opstrukcije pravde, Pelosi je istakla da demokrate u Predstavničkom domu još nisu spremne da pokrenu formalnu proceduru (impeachment) za opoziv Trampa.

Iako je predsednik SAD naglasio da nije spreman da učestvuje u dvostranačkom angažmanu na pomenutim zakonima, sve dok demokrate vode istragu protiv njega, Pelosi i lider demokratske manjine u Senatu Čak Šumer pozvali su republikance u Kongresu da nastave da zajednički rade na tim pitanjima bez Trampa ako ne želi da se uključi.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders je kazala da je “suludo” misliti da razgovori o infrastrukturi mogu biti nastavljeni kao da Pelosi nije optužila Trampa za opstrukciju pravde.

Tramp je napisao na Tviteru da su demokrate “partija koja ništa ne čini”.

Čak Šumer mu je odgovorio da je “nepredvidiv, konfuzan i koji ništa ne uradi” lider.



XS
SM
MD
LG