Dostupni linkovi

Trump poručio Pelosi: Ne prikrivam ništa


Američki predsjednik Donald Trump i predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi

Američki predsjednik Donald Trump odbacio je u srijedu optužbu predsjednice Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi koja je ranije saopštila kako je Trump bio uključen u zataškivanje. "Ja ne prikrivam stvari," rekao je Trump u obraćanju iz Rose Gardena.

Trump je takođe rekao da neće raditi s demokratima na velikom infrastrukturnom prijedlogu zbog "lažnih" istraga koje provode u Kongresu. Republikanski predsjednik je dodao da je uznemiren zbog toga što su demokratski poslanici razgovarali o mogućnosti njegovog opoziva prije sastanka o infrastrukturi.

Trump je također ponovio svoju retoriku o istrazi specijalnog istražitelja Roberta Muellera rekavši da nije bilo dosluha, nije bilo opstrukcije pravde. "Cijela ova stvar je bila pokušaj skidanja sa vlasti predsjednika Sjedinjenih Država."

Dok su demokrate Kongresu raspravljale o opozivu Trumpa, Pelosi je u srijedu, oko sat vremena prije sastanka u Bijeloj kući sa predsjednikom rekla da je Trump bio uključen u "zataškavanja".

"Niko nije iznad zakona, uključujući i predsjednika Sjedinjenih Država. I vjerujemo da je predsjednik Sjedinjenih Država uključen u zataškivanje," rekla je Pelosi ranije novinarima.

XS
SM
MD
LG