Dostupni linkovi

Dodik poručio Komšiću: Završili smo


Milorad Dodik i Željko Komšić, članovi Predsjedništva BiH
Milorad Dodik i Željko Komšić, članovi Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u srijedu u razgovoru za N1 da je sa kolegom iz Predsjedništva Željkom Komšićem, završio ''personalno i politički''.

Podsjećamo, Komšić je podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog njegovih izjava na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske Republike Srpske.

''Tužio je, vidjećemo šta će biti, tužio je i prošli put'', kazao je Dodik.

Kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH potom pojasnio, dosad je imao mnogo prijava i raznih prijetnji. Komšićev potez ocjenjuje ''političkom igrom''.

''Ko drži još ozbiljno do Željka Komšića, ... Sto prijava sam imao dosad, stalno mi prijete nečim, prije dvije godine su mi htjeli pretresati kuću i uzimati stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili. Pošto smo dio jednog istog tijela, pokušao bih da shvatim o čemu se radi, ali on se odlučio za takvu stvar. On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo šta da radimo. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu da biram članove Predsjedništva'', dodao je.

''Evo ja njega više nikada neću tužiti'', poručio je Dodik.

Član Predsjedništva Željko Komšić je za Radiosarajevo.ba kratko odgovorio na Dodikove medijske poruke.

"Ne znam ni da smo nešto započeli! To je moj komentar".

Potvrdio je kako mu je jasno da iza Dodikovih burnih reakcija stoji nezadovoljstvo prijavom Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo BiH je saopćilo prošle sedmice da je primilo Komšićevu prijavu i da je formiran predmet "Dodik".

XS
SM
MD
LG