Dostupni linkovi

Vučić: Ništa gluplje od saopštenja Kvinte


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iznenađen saopštenjem Kvinte posle izbora za gradonačelnike opština na severu Kosova. Kazao je da se iz teksta jedino može da se zaključi da su neki nezadovoljni što su izbori protekli u miru i redu.

"Želim da im čestitam na njihovoj inventivnosti. Ja ništa gluplje u svom životu nisam pročitao", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu, gde je prisustvovao promociji novih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

On je tako prokomentarisao zajedničko saopštenje zemalja Kvinte – ambasada Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD, koje su ocenile da je izborni proces u četiri opštine na severu Kosova protekao u mirnoj atmosferi, ali i podsetile da "još ima nerešenih pitanja, koja su pratila izborni proces 2017".

Vučić je rekao da su sve zemlje Kvinte poslale svoje posmatrače ne bi li pronašle nekakvu nepravilnost i grešku za koje bi optužile Srbe, ali da nisu uspeli da nađu ništa, pa su zato u saopštenju morali da kažu da je bilo pritisaka 2017. godine.

"Kakvog to smisla ima?", upitao je Vučić i dodao da i to pokazuje koliko je nekima žao što su izbori prošli u miru i redu.

Nedelni izbori u četiri opštine na severu Kosova raspisani su nakon što su gradonačelnici podneli ostavke nazadovoljni odlukom Vlade Kosova, od novembra 2018. godine, da uvede takse na 100 odsto na proizvode koji se uvoze iz Srbije. Izbori, na kojima je pobedila „Srpska lista“, su raspisani i održani po zakonima Kosova.

XS
SM
MD
LG