Dostupni linkovi

Više od 170 radnika brodogradilišta Uljanik dobilo otkaze 


Brodogradilište Uljanik
Brodogradilište Uljanik

Više od 170 radnika Uljanik Brodogradilišta u Puli dobilo je u ponedjeljak odluku o otkazu ugovora o radu, potvrdio je novinarima stečajni upravitelj Loris Rak, istaknuvši da su radnici raspodijeljeni u manje grupe kako bi im timovi Zavoda za zapošljavanje operativnije prenijeli informaciju o tome što ih očekuje unutar otkaznog roka i pravima koje imaju u stečaju.

"Tijekom današnjeg dana počeli smo uručivati odluke o otkazu ugovora o radu, a mobilni timovi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) tijekom jutra upoznavali su same radnike sa sadržajem njihovih prava u slučaju nezaposlenosti", rekao je stečajni upravitelj Rak, prenosi Fena.

Što se tiče radnika koji su se odrekli otkaznog roka, dodao je, njima je ugovor o radu u brodogradilištu prestao i mogu se prijaviti u HZZ-u radi ostvarivanja prava na isplatu novčane naknade u slučaju nezaposlenosti, odnosno ako imaju sreću ostvariti radni odnos kod drugog poslodavca.

S druge strane, naveo je Rak, radnici koji su u otkaznom roku iskoristit će pravo na godišnji odmor te će odrađivati poslove koje su potrebne sukladno nalazima njihov rukovoditelja.

Dijeljenje otkaza počelo je u ponedeljak, a na Zavod za zapošljavanje ukupno će 1100 radnika, koliko ih je ostalo u brodogradilištu.

Pročitajte i ovo:





XS
SM
MD
LG