Dostupni linkovi

Advokat: Milić još u ambasadi Srbije, ostali osuđeni otputovali za Srbiju


Branka Milić
Branka Milić

Jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorizma Branka Milić, koja je prvostepenom presudom osuđena na tri godine zatvora, još se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, izjavio je agenciji Beta njen advokat Jugoslav Krpović.

On je rekao da njoj sud nije ukinuo pritvor, odnosno da se uopšte o njenom pritvoru nije izjašnjavao, tako da se ona i dalje nalazi u ambasadi gdje je našla utočište nakon što je napustila suđenje nezadovoljna nalazom veštaka o njenom zdravstvenom stanju i odlukom suda da odbije zahtev za njegovo izuzeće.

Krpović je rekao da su ostali srpski državljani koji su osuđeni u ovom slučaju, nakon izricanja presude kojom su im određene kazne zatvora, ali ne i pritvor do pravosnažnosti sudske odluke, otputovali za Srbiju.

Od ukupno devet srpskih državljana osuđenih u ovom slučaju, pritvor je određen bivšem šefu srpske Žandarmerije Bratislavu Dikiću kome je izrečena kazna zatvora od osam godina. On se nalazi u zatvoru u Spužu kod Podgorice.

Pored srpskih državljana, podgorički Viši sud osudio je lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju pokušaja terorizma. Sud im nije odredio pritvor tako da će pravosnažnu presudu čekati na slobodi.

Andrija Mandić iz dan nakon presude prisustvovao vojnoj paradi u Nišu gde se susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskim članom predsjedništva Bosne i Hercegovine, Miloradom Dodikom.

Vojno-policijska parada u Nišu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

U saopštenju Mandićeve Nove srpske demokratije (NSD) tada je navedeno da je on Vučiću i Dodiku saopštio ono što je od njih javno tražio na konferenciji za novinare - da srpski narod u Crnoj Gori želi da se rukovodstva Srbije i RS što snažnije distanciraju od "neprijatelja srpskog naroda – Mila Đukanovića".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije se oglašavao ovim povodom.

Pročitajte i ovo

XS
SM
MD
LG