Dostupni linkovi

Kongresmen Kejs na sastanku s Tačijem


Hašim Tači sa gostima
Hašim Tači sa gostima

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je danas u Prištini o regionalnom miru i stabilnosti sa američkim kongresmenom Edom Kejsom, koji je bio u pratnji američkog ambasadora Filipa Kosneta.

Kako su saopštili iz Predsedništva Kosova, dvojica zvaničnika su razgovarala o bilateralnoj saradnji između Kosova i SAD, o doprinosu američkih vojnika u okviru KFOR-a na Kosovu i o političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

Kongresmen Kejs je potvrdio da su Sjedinjene Američke države i dalje nepokolebljiv partner Kosova i da se ponosi službom članova Nacionalne garde Havaja, koju pružaju KFOR-u.

„Američki vojnici su naši heroji. Oni rade izvanredan posao na Kosovu i uživaju poštovanje svih zajednica. Američki vojnici su naša nada i poverenje!“, rekao je predsednik Tači.

Američki kongresmen je ohrabrio nastavak dijaloga i postizanje sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom, jer će, kako s enavodi u saopštenju, ojačati mir i stabilnost u regionu i ubrzati proces evroatlantskih integracija Kosova.

Predsednik Tači je istakao da su pisma predsednika SAD Donalda Trampa "vodič Kosova u postizanju konačnog sporazuma sa Srbijom".

„Dijalog je jedina alternativa i što više bude kasnilo njegovo ponovno započinjanje, to će više trajati procesi integrisanja“, rekao je Tači.

XS
SM
MD
LG