Dostupni linkovi

Vučić se sastao ambasadorima Kvinte


Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropske unije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je sa ambasadorima Kvinte i šefom delegacije EU razgovarao o sastanku o Zapadnom Balkanu održanom u Berlinu prošle nedelje, susretu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, kao i zastoju dijaloga sa Prištinom.

Kako je saopšteno, razgovor je bio otvoren, konstruktivan i sadržajan.

Vučić je rekao da se "Srbija, bez svoje krivice, nalazi u teškoj poziciji i da ne razume ni uvođenje taksi od strane Prištine, ni donošenje novih rezolucija protiv Srba i srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

Predstavnici zemalja Kvinte i Evropske unije pozvali su predsednika Srbije na uzdržanost i nastavak ozbiljnog i odgovornog rešavanja problema u regionu u cilju pune stabilizacije političkih prilika.

Vučić je rekao da će se Srbija ponašati racionalno i ozbiljno, te da će, čim Priština ukine takse, nastaviti razgovore sa kosovskim Albancima pod okriljem Evropske unije.

Tokom sastanka razgovaralo se i o vladavini prava i medijskoj strategiji, dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG