Dostupni linkovi

REM: Prenećemo premijerki zahteve Maje Pavlović


Maja Pavlović ulazi u 19. dan štrajka glađu i nastavila ga je ispred zgrade u kojoj se nalazi Regulatorno telo za elektronske medije (REM) u Beogradu
Maja Pavlović ulazi u 19. dan štrajka glađu i nastavila ga je ispred zgrade u kojoj se nalazi Regulatorno telo za elektronske medije (REM) u Beogradu

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Aleksandra Janković izjavila je u petak, u zajedničkom obraćanju sa vlasnicom novosadske K9 televizije Majom Pavlović koja štrajkuje glađu, da će to telo, kao neka vrsta posrednika preneti njene zahteve premijerki Ani Brnabić.

Maja Pavlović je novinarima rekla da će nastaviti štrajk gladju i prekinuti ga tek kada se prve tačke iz njenog zahteva ispune, jer je moguće da se to brzo uradi.

Ona je navela da je stekla utisak da su se u REM-u sa njom "razumeli".

Vlasnica i direktorka novosadske televizije Kanal 9, Maja Pavlović, koja 19 dana štrajkuje glađu, u petak je svoj protest nastavila ispred sedišta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u Beogradu.

Pavlović je navela da je prethodnog dana imala kontakte sa kabinetom premijerke.

Pavlović štrajkuje glađu jer smatra da je zbog nečinjenja državnih i pravosudnih organa ugroženo funkcionisanje Kanala 9. Ona zahteva da se postupci koje je pokrenula pred sudovima reše u najkraćem roku:

Ispred REM-a su je podržali predstavnici novinarskih udruženja i opozicionog Saveza za Srbiju.

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je premijerku Anu Brnabić i predsednicu Ustavnog suda Vesnu Ilić Prelić da se sastanu sa vlasnicom Kanala 9.

"UNS ističe da je čin Maje Pavlović posledica nemogućnosti da se izbori sa birokratijom i da se njena televizija, kao i ostali lokalni mediji, suočava sa ekonomskim propadanjem zbog nepoštovanja i zloupotrebe medijskih zakona, ali i nedovoljnog izdvajanja novca iz budžeta za finansiranje medijskog sadržaja od javnog značaja", naveo je UNS.

XS
SM
MD
LG