Dostupni linkovi

Portal KoSSev: Verbalni napadi nakon Vučićevih tvrdnji


Portal Kossev objavio je da je njihov logo postavljen na fejsbuk stranicu "Beograd je NAŠ grad", na kojoj je označen kao portal koji sprovodi "albansku propagandu".

KoSSev je ocenio da je u pitanju verbalni napad, koji dolazi nekoliko dana posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o "medijskoj agenturnoj mreži" među srpskim medijima na Kosovu.

Objava je sponzorisana kako bi je video što veći broj korisnika, objavio je KoSSev i ukazao da pratiocima nije podeljen link za njihov orginalni sajt.

Fejsbuk stranica „Beograd je NAŠ grad“ objavljuje sadržaje u kojima napada opozicione stranke i pokrete, i označava ih kao plaćenike i izdajnike.

U delu za opis i kontakt informacije ne navode se nikakvi podaci o ovoj grupi, a logo stranice identičan je onom koji je koristila Fejsbuk stranica „Srbija NAŠA zemlja“, koja je takođe označavala opozicione političare i pojedine medije i novinare kao „srbomrsce“.

Zbog ugrožavanja sigurnosti, pretnji, kleveta i uvreda na Fejsbuk stranici "Srbija NAŠA zemlja", krivične prijave su podneli TV N1 i doskorašnji predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sjedinović.

RSE je o ovoj stanici pisao povodom moguće povezanosti sa američkim portalom Breitbart News.

XS
SM
MD
LG