Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đurić: Srpskom narodu na Kosovu ukinuta politička prava


Marko Đurić, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo

Kancelarija za Kosovo saopštila je povodom sprječavanja predstavnika Srpske liste da nastupe na lokalnim izborima na sjeveru Kosova da je to čin kojim su srpskom narodu "ukinuta sva politička prava."

"Dalјe učešće Srba u bilo kakvim prištinskim institucijama i političkim procesima organizovanim od strane Prištine nakon ovakvog čina postaje besmisleno", kaže se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo navodi kako će obaviti konsultacije predsednika Srbije, vlade i kosovskih Srba i zajednički donijeti odluku o dalјim koracima, dodajući da su predstavnici pokreta Samoopredeljenje uveli 'mjere nacionalne segregacije'.

"Jedno je sasvim sigurno, Srbija, kao demokratska i odgovorna država, Albancima neće uskratiti građanska i politička prava, jer se ovakvom ludilu i neodgovornosti Prištine ne može i ne sme parirati reciprocitetom. Neverovatno je i da se ovakve stvari događaju pred očima međunarodne zajednice, koja bez ikakvog efikasnog odgovora posmatra sve razornije manifestacije političkog divlјanja Prištine," zaključuje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG