Dostupni linkovi

SzS za Kosovo traži zaštitu za Radu Trajković


Rada Trajković, na jednom od skupova opozicije u Srbiji

Inicijativni odbor Saveza za Srbiju (SzS) za Kosovo zatražili su u petak da se zaustavi orkestrirana prljava kampanja sadašnjeg državnog vrha i medija pod njegovim uticajem, kojoj je izložena predsednica Evropskog poreta Srba sa Kosova Rada Trajković.

U saopštenju, Inicijativni odbor Saveza za Srbiju za Kosovo pozvao je nadležne da "izvrše bezbednosnu procenu" i u skladu s tim obezbede slobodno kretanje i sigurnost Rade Trajković koja je po njihovoj oceni izložena prljavoj kampanji.

Tu kampanju, kako se u saopštenju navodi, prema patrioti i velikom borcu za srpske interese i opstanak Srba, sprovode oni koji su poslednjih godina čineći pogrešno ili ne čineći ništa ugrozili njihov opstanak, a suverenitet i teritorijalni integritet Srbije doveli u pitanje.

"Oni isti koji su crtali metu na Oliveru Ivanoviću sada se služe istim modelom, jer nisu zaustavljeni, i to isto čine sa Radom Trajković, ženom, majkom i naučnim radnikom koja je vaspitavala generacije na Medicinskom fakultetu", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG