Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Žandarmi proglašeni krivim za napad na braću Vučića i Malog


Pripadnici Žandarmerije kojima se sudilo u Beogradu

Sedmorica pripadnika niškog odreda Žandarmerije, optuženi da su pretukli braću sadašnjeg predsednika Srbije i ministra finansija, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu vojnih policajaca tokom Parade ponosa u Beogradu 2014. godine proglašeni su, u ponovljenom postupku, krivim i osuđeni na uslovne kazne od po 8 meseci, s rokom provere od tri godine.

Krivi su za napad na vojno lice u vršenju vojne službe u saizvršilaštvu, u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, takođe u saizvršilaštvu, i osuđeni na uslovne kazne od po 8 meseci, s rokom provere od tri godine, naveo je sud. Kazne su time povećane u odnosu na prethodni postupak.

Viši sud u Beogradu osudio je 8. decembra 2017. godine pripadnike Žandarmerije na šestomesečne uslovne kazne zatvora, sa rokom provere od dve godine, zbog napada na braću aktuelnog predsednika Srbije i ministra finansija.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu, a sud je tada potvrdio oslobađajuću presudu komandantu tog žandarmerijskog voda.

Pročitajte: Ukinuta presuda žandarmima za napad na braću funkcionera

XS
SM
MD
LG