Dostupni linkovi

Mirjana Marković biće sahranjena u Požarevcu


Mirjana Marković
Mirjana Marković

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković biće položena u grob u Požarevcu u subotu, 20. aprila, potvrdio je njen sin Marko Milošević za BK televiziju.

Požarevac, grad na oko 80 kilometara istočno od Beograda, rodno je mesto Mirjane Marković i Slobodana Miloševića.

Udovica bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića i nekadašnja predsednica političke partije Jugoslovenska levica, Mirjana Marković, preminula je u nedelju, 14. aprila u Rusiji, u 77. godini.

U Moskvi se nalazila od 2003. godine, izbegavajući tako da se pojavi pred sudom u Srbiji, gde je tražena zbog sumnje za delo korupcije, a 2006. godine u Rusiji je dobila politički azil.

Srpski Interpol je za Mirjanom Marković 2005. godine raspisao međunarodnu poternicu jer se nije pojavila na suđenju za sloupotrebu službenog položaja.

Suprug Mirjane Marković, Slobodan Milošević, preminuo je 11. marta 2006. godine u pritvoru Tribunala u Hagu, tokom suđenja za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.

Uhapšen je 1. aprila 2001. zbog zloupotrebe službenog položaja, a na osnovu Uredbe Vlade Srbije, Haškom tribunalu izručen je 28. juna 2001. godine.

Milošević je 2006. godine sahranjen u dvorištu njihove porodične kuće.

XS
SM
MD
LG