Dostupni linkovi

Vučić: Slušao sam govornike na protestu sa terase Predsedništva


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Parlament mesto na kome treba da se razgovara i posdetio da je predsednica Skupštine maja Gojković pozvala na dijalog.

Vučič je to rekao povodom zahteva iznetih na protestu u subotu 14. aprila u Beogradu, a koji obuhvataju formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije i izbor tehničkog i uređivačkog tima javnih servisa.

Predsednik Srbije je izjavio i da, po zakonu ,ne mogu da ispune zahteve o izmeni sastava REM-a jer u REM-u ne mogu da budu stranački ljudi kao i da ne mogu da kadriraju u RTS jer bi to bilo direknto narušavanje javnog servisa.

"O RTS-u mislim sasvim sigurno lošije nego oni o njihovim kadrovima i ljudima, ali ne možemo mi o tome da razgovaramo, to bi bilo direktno narušavanje nezavisnosti javnog servisa", rekao je Vučić novinarima u Beogradu, nakon obilaska radova na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije.

Vučić tvrdi i da je sa terase predsedništva u Beogradu u subotu slušao govornike na protestu "Svi kao jedan - Jedan o pet miliona" i istovremeno ponovio tvrdnje da na protestu nije bilo više od 7.500 ljudi.

Vučić je izjavio „da bi za njega bio poraz i sramota da samo iz Vranja i Leskovca ne skupi više od 7.500“ na predstojećem mitingu koji će se održati 19. aprila u okviru kampanje "Budućnost Srbije", a na kome će, kako je dodao, govoriti o tome šta je sve do sada aktulena vlast uradila za Srbiju i koji su planovi za budućnost.

On je pozvao da se dronom snimi i njegov miting, pa da se uporede snimci dva skupa.

Vučić je istakao i da nisu tačni navodi pojedinih medija da se na protestu opozicije okupilo 50.000 građana, nazvavši takve procene "bezobzirnom laži".

On je kazao i da je protest opozcije bio „besmislen“ i da „nije bilo reči ni o kakvom programu“, već „da su sve vreme vređali njega“.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prethodno je nazvala besmislenim zahteve koji su izneti na protestu u subotu 14. aprila u Beogradu.

Šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović izjavio je da bi opozicija trebalo da dođe na konsulatcije kod predsednice parlamenta, jer je to, kako je rekao i u njihovom interesu.

On kazao i da su poslanici vladajuće većine "ispunili obećanje koje su dali" time što su ostali u parlamentu tokom protesta i tako, kako izrazio, "sačuvali" Skupštinu Srbije i izbornu volju građana.

XS
SM
MD
LG