Dostupni linkovi

Gojković poziva poslaničke grupe na konsultacije


Maja Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je da će danas uputiti poziv svim poslaničkim grupama da u utorak 16. aprila u 10 časova održe konsultacije o daljem radu parlamenta.

"Želim da razgovaramo kako bolje da zastupamo građane, kako da poboljšamo procedure koji je ovaj saziv Skupštine Srbije nasledio od bivšeg režima, kako da bolje uredimo proceduru podnošenja amandmana i da razgovaramo o dopunama dnevnog reda", rekla je Gojković.

Ona je izrazila uverenje da će se ovom pozivu odazvati sve poslaničke grupe u Skupštini Srbije.

Vlada Srbije će naredne nedelje uputiti Skupštini predlog zakona koji će rešiti problem građana zaduženih u kreditima u švajcarskim francima, a narednih nedelja biće razmatran takozvani "Tijanin zakon" koji će uvesti doživotne kazne zakona za ubistva dece i tinejdžera, najavila je Maja Gojković.

Predsednica parlamenta je zamolila građane da čuvaju Narodnu skupštinu i 13. aprila, kada je zakazan antivladin protest "1 od 5 miliona" ispred parlamenta, kao i 19. aprila kada se u Beogradu održava skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije" koju vodi predsednik države i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

"Ovo je legalno i legitimno izabrano predstavničko telo svih građana ove države", poručila je Gojković.

Predsednica parlamenta nije pominjala najave dela zvaničnika da će danas stupiti u štrajk glađu "zbog nasilja koje sprovode lideri i pristalice Saveza za Srbiju", niti su omogućena pitanja novinara.

Prethodno su se opozicioni poslanici Đorđe Vukadinović i Sanda Rašković Ivić obratili novinarima u skupštinskom holu bez ozvučenja jer im, kako su rekli, nije dozvoljena upotreba potrebne tehnike.

XS
SM
MD
LG