Dostupni linkovi

Vlada Srbije: Smena Mikićeve dokaz da su Haradinaju potrebni poslušni Srbi


Marko Đurić, šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo
Marko Đurić, šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo ocenila je danas da je smena Vesne Mikić sa mesta zamenice ministra pravde Kosova u Prištini "još jedan dokaz da su Ramušu Haradinaju potrebni isključivo poslušni i podobni Srbi, i da se političkim predstavnicima srpskog naroda na samoproglašenom Kosovu negira svako pravo na drugačije mišljenje".

"Time što je agresiju na srpski narod nazvala genocidom, a albanske separatiste teroristima, Vesna Mikić je iznela preovlađujuće mišljenje u srpskom narodu. Haradinaj i njegovi saradnici mogu da otkriju još desetine spomenika agresorima i teroristima, ali srpski narod neće primorati da poštuje one koji su mu nezasluženo naneli zlo", stoji u saopštenju.

Navodi se i da "na servilnost srpskih političkih predstavnika u pokušajima da se agresija NATO predstavi kao nekakav čin čovekoljublja a decoubice kao altruisti, Haradinaj ne može i nikada neće moći da računa".

Odluku Vlade Kosova da smeni zamenicu ministra pravde Vesnu Mikić osudila je i Srpska lista, čiji je ona član, navodeći da taj potez predstavlja nastavak "političkih imenovanja privatnih i podobnih Srba Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i Kadrija Veseljija u institucije u Prištini".

"Još jednom je poslata jasna poruka da politički predstavnici Albanaca žele da u svojim institucijama imaju privid multietičnosti i poslušnike koji će biti dekor i nemi posmatrači stradanja srpskog naroda, iako nemaju nikakvog ugleda niti podrške u srpskom narodu", navela je Srpska lista.

Vlada Kosova smenila je ranije danas zamenicu ministra pravde Vesnu Mikić, inače članicu Srpske liste, nakon što je na Fejsbuku napisala da “NATO agresija” na SR Jugoslaviju predstavljala "namerno planiran genocid" koji je, kako je navela, usledio posle "decenije borbe protiv albanskih terorista".

XS
SM
MD
LG