Dostupni linkovi

Brnabić: Država neće tolerisati nasilje


Premijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić osudila je “upad demonstranata i lidera Saveza za Srbiju u zgradu Radio televizije Srbije”, i poručila da država neće tolerisati nasilje. "Najoštrije osudjujem nasilje Saveza za Srbiju i jednog dela učesnika protesta 'Jedan od pet miliona" koji su upali u zgradu Radio-televizije Srbije preteći novinarima i urednicima javnog servisa", rekla je Brnabić, a prenosi RTS.

Ona je ocenila da je u pitanju “vandalski čin lidera SzS koji jasno pokazuje da su od prvog dana planirali da izazovu nerede i da na nasilan način smene legitimno izabranu vlast”.

Demonstranti su u toku protestne šetnje upali u zgradu RTS-a, a deo čelnika Saveza za Srbiju zatražio je od javne televizije da im se omogući da se obrate javnosti u programu. Nakon nekoliko sati pripadnici Žandarmerije su izveli demonstrante iz zgrade RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je krivične prijave zbog, kako je rekao, nasilja i demoliranja imovine i rekao da je jedna osoba privedena zbog šutiranja policajca.

Ulazak demonstranata u RTS
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Antivladini protesti "1 od 5 miliona" održavaju se u Beogradu svake subote od 8. decembra 2018. godine, a u međuvremenu su se proširili na više gradova Srbije.

XS
SM
MD
LG