Dostupni linkovi

Bujošević: Protesti izgubili legitimitet zbog upada u RTS


Policija u zgradi RTS-a

Direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević u obraćanju javnosti večeras je rekao da su građanski protesti "1 od 5 miliona" upadom u javni servis izgubili legitimitet i izvinio se svim zaposlenima što im "ni mi, ni država, nismo obezbedili da normalno rade".

"Mi večeras nismo mogli da radimo profesionalno svoj posao, bili smo sprečeni od ljudi koji su nasilno upali u zgradu, koji su hodnicima išli sa motornom testerom u ruci. Izvinjavamo se gledaocima što tek sada emitujemo Dnevnik jer smo bili onemogućeni da radimo", kazao je Bujošević gledaocima RTS-a.

Dodao je da su upozorili opoziciju da će protesti blokadom RTS-a izgubiti legitimitet.

"Ovim večeras su izgubili legitimitet. Deo lidera opozicije koji je upao na RTS hteo je da određuje programsku šemu i programski sadržaj. Nadam se da će ovo biti poslednji ovakav upad na RTS i nadam se da će i državni organi i međunarodna tela i novinarska udruženja najozbiljnije razmatrati ovo što se dogodilo", poručio je Bujošević.

RTS tokom protesta nije izveštavao o dešavanjima iz svoje zgrade, a u vestima u 22 objavili su opširan izveštaj uz navođenje da je u zgradu RTS-a upao čelnik pokreta Dveri Boško Obradović te da su demonstranti polupali ulazna vrata.

Ulazak demonstranata u RTS
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je krivične prijave zbog, kako je rekao, nasilja i demoliranja imovine i rekao da je jedna osoba privedena zbog šutiranja policajca.

Demonstranti su u toku protestne šetnje upali u zgradu RTS-a, a deo čelnika Saveza za Srbiju zatražio je od javne televizije da im se omogući da se obrate javnosti u programu. Nakon nekoliko sati pripadnici Žandarmerije su izveli demonstrante iz zgrade RTS.

Antivladini protesti "1 od 5 miliona" održavaju se u Beogradu svake subote od 8. decembra 2018. godine, a u međuvremenu su se proširili na više gradova Srbije.

XS
SM
MD
LG