Dostupni linkovi

Kosnet zatražio od Srpske liste da ostane u institucijama Kosova


Filip Kosnet, Goran Rakić i Igor Simić
Filip Kosnet, Goran Rakić i Igor Simić

Ambasador Sjedinjenih Država na Kosovu Filip Kosnet objavio je da se sastao sa predstavnicima Srpske liste i da je zatražio da ostanu u institucijama Kosova.

"Sastao sam se danas sa rukovodiocima Srpske liste. Razgovarali smo o interesima i brigama srpske zajednice na Kosovu. Njihovi izabrani predstavnici treba da ostanu u institucijama Kosova kako bi radili u ime svoje zajednice", napisao je američki ambasador.

Uz tekst objavljena je fotografija sastanka Kosneta i predsednika Srpske liste Gorana Rakića i potpredsednika Igora Simića.

U saopštenju Srpske liste o sastanku sa ambasadorom SAD u Prištini ističe se da su se saglasili da takse na srpsku robu moraju biti ukinute u cilju nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno američki ambasador i delegacija Srpske liste saglasili su se da mir i stabilnost moraju biti zaštićeni kao i da sva otvorena pitanja na Kosovu moraju biti rešena dijalogom.

Dodaje se da je tokom razgovora "posebno istaknuto" da nasilje i jednostrani potezi ne mogu biti sredstvo za rešavanje otvorenih pitanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je tražio od predstavnika Srba sa Kosova da odlože bojkot institucija Kosova.

XS
SM
MD
LG