Dostupni linkovi

Predsednik opštine Grocka 'izlazi iz pritvora'


Dragoljub Simonović
Dragoljub Simonović

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje o ukidanju pritvora predsedniku beogradske opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću koji je 25. decembra uhapšen zbog sumnje da je organizovao paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, potvrđeno je za N1 u Drugom osnovnom sudu.

Očekuje se da Simonović bude pušten iz pritvora u toku dana.

Tužilaštvo je od sudije Drugog osnovnog suda u Beogradu zatražilo produžetak pritvora, zato što se strahuje da bi Simonović mogao da ostvari pretnje i ponovi krivično delo.

Simonović je prethodno pred sudom negirao svaku umešanost u napad na novinara Milana Jovanovića i paljenje njegove kuće.

Podsetimo, Simonović je uhapšen u petak, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da se sumnjiči za podstrekivanje paljenja kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina.

Policija je 18. decembra uhapsila neposrednog izvršioca Aleksandra Marinkovića koji je priznao da je počinio to krivično delo, a tri dana kasnije je uhapšen organizator Igor Novaković, kao i Bojana Šijaški Cvetković koja je Marinkovića dovezla na lice mesta i posle hapšenja priznala je izvršenje krivičnog dela.

XS
SM
MD
LG