Dostupni linkovi

Policija: Rasvijetljen pokušaj ubistva novinarke 'Vijesti'


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Crnogorska policija tvrdi da je rasvijetlila pokušaj ubistva novinarke „Vijesti“ Olivere Lakić, koje se dogodilo u maju prošle godine u Podgorici. Za ranjavanje novinarke Olivere Lakić policija sumnjiči kriminalnu grupu koju je „organizovao Filip Bešović“ iz Podgorice. Ista kriminalna grupa je osumnjičena i za ubistvo Miodraga Kruščića u Podgorici koje je počinjeno takođe u maju 2018. godine.

„Nanošenje teških tjelesnih povreda u vidu prostrelne rane desne potkoljenice novinarke Olivere Lakić, izvršeno je na način što je osumnjičeni i organizator ove kriminalne grupe F.B. sa pojedinim članovima svoje grupe, dana 08.05.2018. godine pratio oštećenu Oliveru Lakić od trenutka kada je izašla iz redakcije dnevnih novina Vijesti, do njenog stana koji se nalazi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Tom prilikom je sačekao da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade, kako bi joj prišao i na podmukao način iz pištolja nepoznate marke nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu desne noge“, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković.

Policija je zbog sumnje da su članovi Bešićeve organizovane kriminalne grupe uhapsila sedam osoba, dok su dvije u bjekstvu. „Policijski službenici su locirali i izvršili pretrese stanova na više lokacija u Podgorici i Cetinju, kojom prilikom je pronađena veća količina oružja i municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, ručnih bombi i granata, taktičke, komunikacione kao i opreme za prerušavanje, specijalnog alata za otvaranje vozila i stanova. Takođe pronađena su i oduzeta vozila koja su korišćenja prije, za vrijeme i nakon izvršenja navedenih krivičnih djela“, saopštio je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević.

Čelnici Uprave policije su saopštili da je ubistvu Miodraga Kruščića prethodilo praćenje žrtve, osmatranje terena u cilju definisanja njegovog kretanja i dnevnih navika.

„Na drskost i bezobzirnost djelovanja ove kriminalne grupe, najbolje govori način izvršenja krivičnih djela teško ubistvo na štetu Miodraga Kruščića u urbanom dijelu Podgoričkog nasilja Stari Aerodrom, u vrijeme dok je oštećeni sjedio za stolom u ugostiteljskog objetka „Palata“ sa novinarkom ND Vijesti Jelenom Jovanović, a gdje je bilo veće prisutvo građana, kao i podmukao način izvršenja krivičnog djela na štetu novinarke Olivere Lakića u jednom od najprometnih Bulevara u Podgorici, u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog“, rečeno je na konferenciji za novinare crnogorske policije.

XS
SM
MD
LG