Dostupni linkovi

Veći dio opozicije bojkotuje sednicu Skupštine Vojvodine


Parlamnet Vojvodine
Parlamnet Vojvodine

Većina opozicionih stranaka bojkotuje današnju sednicu Skupštine Vojvodine sledeći poteze svojih partijskih kolega iz Skupštine Srbije.

Sednici na kojoj poslanici treba da ramotre desetak predloga odluka, osim vladajuće koalicije predvođene Srpskom naprednom strankom predsednika države Aleksandra Vučića, prisustvuje samo opoziciona Srpska radikalna stranka haškog osuđenika Vojislava Šešelja.

Opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da na ovaj način žele da upute „jasnu poruku da atmosferu u društvu“ ne smatraju dobrom.

„To se posebno odnosi na politički aspekt života u Republici Srbiji: na slobodu medija, na jednake šanse za nastup na neki predstojećim izborima“, naveli su iz te stranke.

Poslanička grupa „Alternativa za Vojvodinu“ najavila je da će bojkotovati sednice i rad Skupštine Vojvodine.

Nekoliko poslanika te poslaničke gruperaširilo je u skupštinskom holu transparent sa porukom "1 od 5 miliona - poslanici Skupštine Vojvodine“.

Predstavnici opozicionih partija iz Saveza za Srbiju, objavili su 6. februara tekst „Sporazuma sa narodom“ u kome, između ostalog, najavljuju bojkot skupština na svim nivoima vlasti „u kojima su ukinute demokratske procedure“.

XS
SM
MD
LG