Dostupni linkovi

PDP: Otkriti počinioce napada na imovinu Stanivukovića


Draško Stanivuković na protestu "Pravda za Davida" u Banjoj Luci

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) najoštrije su osudili vandalski čin nad imovinom poslanika te partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića te zatražili da se hitno otkrije počinilac, jer će, kako tvrde, u suprotnom će biti otvoren ozbiljan problem s nesagledivim posljedicama, prenosi Fena.

Nezvanično, tokom prošle noći razbijena je šajba i probušene gume na automobilu marke golf, u vlasništvu Gorana Stanivukovića, brata poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, a koristio ga je Draškov prijatelj, Ivan Begić.

"To je više nego jasna poruka da narodni poslanici ne treba i ne smiju da razmišljaju svojom glavom, niti da ukazuju na probleme koji opterećuju ovo društvo", rekao je šef Kluba poslanika PDP-a u entitetskom parlamentu Perica Bundalo.

I predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je to "gnusan atak na mladog čovjeka koji razmišlja svojom glavom".

"To je očigledno opomena s mafijaškim potpisom. Pitanje je da li možemo vjerovati i da li policija RS-a smije otkriti počinioce ovog napada, koji ima opominjujući prizvuk", ustvrdio je Borenović.

Naglasio je da stoje uz Stanivukovića i učinit će sve da zaštite njegovu sigurnost.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da su postupili po zaprimljenoj prijavi i izašli na lice mjesta, vrše uviđaj i preduzimaju druge potrebne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za oštećenje putničkog automobila marke VW golf koji je bio parkiran u ulici Bože Nikolića, grad Banja Luka.

Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac.

Draško Stanivuković je hapšen i ranije, nakon velikog skupa "Pravda za Davida" – na kojem se zahtijevalo rasvjetljenje smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića u slučaju koje tužilaštvo tretira kao ubistvo – a policija ga tereti da je zajedno sa Davorom Dragičevićem, Davidovim ocem, planirao "državni udar" u RS-u.

XS
SM
MD
LG