Dostupni linkovi

Od gripa preminula žena u čačanskoj bolnici


Bolnica u Čačku

Žena stara 86 godina preminula je od posledica respiratorne infekcije u bolnici u Čačku, gde je u ponedeljak proglašena epidemija gripa.

Od gripa u Srbiji je do sada umrlo 20 ljudi, a najugroženija su deca do četiri godine.

Portparol Opšte bolnice Biljana Kočović rekla je za Radio-televiziju Srbije (RTS) da je žena, stara 86 godina, primljena sinoć u teškom stanju i preminula tokom noći, te da bila hronični bolesnik.

Kočović je navela da se na odeljenju intenzivnog lečenja nalazi šest pacijenata sa respiratornim infekcijama, od kojih su četiri na mehaničkoj ventilaciji i u veoma teškom zdravstvenom stanju, a dva pacijenta su životno ugrožena i pod neprekidnim su nadzorom.

Kod jednog od pacijenata je i laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa gripa, a za ostale se još čekaju rezultati.

Upitana za kliničku obdukciju dvoipogodišnjeg dečaka, koji je u subotu ujutro preminuo u čačanskoj bolnici, a veče pre toga hospitalizovan sa znacima respiratorne infekcije, Kočović je rekla da će o rezultatima biti obaveštene sve nadležne institucije.

Zavod za javno zdravlje Čačak prijavio je epidemiju gripa na teritoriji Moravičkog okruga zbog porasta broja pacijenata, koji se javljaju sa simptomima sličnim gripu, a virus gripa tipa AH1 laboratorijski je potvrđen kod tri pacijenta.

XS
SM
MD
LG