Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Demonstrantu Žutih prsluka otkinuta ruka u incidentima u Parizu


Protest Žutih prsluka u Parizu, decembar 2018.

Demonstrantu koji je u subotu učestvovao u pariskim protestima Žutih prsluka otkinuta je ruka u okršajima sa policijom kod Narodne skupštine gde su izbile jake tenzije za vreme 13. uzastopnog vieknda protesta, javljaju volonteri spasioci.

Čoveka su evakuisali vatrogasci sa zavojem na ruci, konstatovao je novinar agencije Frans pres a televizija RT je prenela slike povređenog demonstranta. Policija je potvrdila da je demonstrant zadobio povredu ruke ali nije dala dodatne detalje.

Za sada nije poznato kako je zadobijena povreda.

Žrtva je fotograf Žutih prsluka koji je slikao ljude kako su pokušavali da sruše ogradu oko Narodne skupštine sredinom dana, rekao je jedan očevidac.

Policija je javila da je oko deset demonstranata uhapšeno do sada u sukobima između policije i demonstranata kod Jelisejskih polja i Narodne skupštine. Situacija je počela da se zaoštrava oko povorke demonstranata koji su išli od Jelisejskih polja do podnožja Ajfelove kule.

Policija je suzavcem uzvraćala na razne predmete koje su bacali demonstranti.

Predviđeni su danas protesti i u drugim gradovima Francuske, u Bordou i Tuluzu na jugozapadu zemlje, kao i u Lilu na severu, Nantu, Renu i Brestu na zapadu.

Predsednik Francuske Emanuel Makron, protiv koga je usmeren bes mnogih demonstranata, izgleda zadobija nazad podršku pokušajima da suzbije pokret sa nacionalnom političkom debatom. Nedavno objavljene ankete pokazuju da raste podrška Makronu.

XS
SM
MD
LG