Dostupni linkovi

Velika misa pape Franje na stadionu u Abu Dhabiju


Papa Franjo pozdravlja vjernike u Abu Dhabiju
Papa Franjo pozdravlja vjernike u Abu Dhabiju

Na stadionu u Abu Dhabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, papa Franjo održao je veliku misu uz prisustvo oko 135.000 vjernika.

Papa je pozdravljao oduševljene vjernike koji su mu pjevali pjesme "Viva il Papa" (Živio papa) i "We love you" (Mi te volimo).

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima je oko pola od ukupno dva milijuna katolika iseljenika koji žive na Arapskom poluotoku. Zajednica uključuje veliki broj ljudi s Filipina i Indije.

"Sigurno vam nije lako živjeti daleko od doma, jer vam nedostaju voljeni, a možda osjećate i nesigurnost u vezi s budućnošću", rekao je papa obraćajući se okupljenima na stadionu.

Papa Franjo se na kraju posjeta susreo s velikim imamom egipatske džamije Al-Azharom Sheikhom Ahmedom al-Tayebom i liderima Emirata.

Franjo je prvi poglavar Rimokatoličke crkve u posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ovo je bila prva misa koju je držao neki papa na Arapskom poluotoku.

Papa Franjo koji je u nedjelju uvečer stigao u Abu Dhabi tijekom posjeta se založio za vjersku slobodu, kao i za jednaka prava građana na Bliskom istoku.

Papa Franjo u Emiratima
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

XS
SM
MD
LG