Dostupni linkovi

Sindikati Sloga apelovali na sindikate da podrže proteste


Sa protesta "1 od 5 miliona", Beograd, januar 2019.
Sa protesta "1 od 5 miliona", Beograd, januar 2019.

Udruženi sindikati Srbije Sloga apelovali su danas na čelnike sindikalnih centrala u Srbiji da pruže punu podršku i solidarnost građanskim protestima koji se održavaju u više gradova u zemlji.

"Smatramo da je došlo vreme vreme da se i sindikati otvoreno pridruže građanskim protestima i pored političkih formiraju i socijalne zahteve kako bi se rad u Srbiji vrednovao na način kako se vrednuje u uređenim evropskim državama", piše u saopštenju Sloge.

U saopštenju se posebno apeluje na čelnike Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost da odmah istupe iz rada Socijalno-ekonomskog saveta i prekinu davanje legitimiteta Vladi.


To udruženje sindikata je saopštilo da vlast "najsurovijom propagandom" preko medija sa nacionalnom frekvencijom emituje kako su naveli, lažne slike brze i uspešne ekonomske obnove.

"Uz mantru, nikad veće plate, nikad veće penzije, nikad bolji standard, građanima se svakodnevno usađuje lažni osećaj ekonomskog boljitka kojeg stvarnost demantuje pri prvom izlasku na ulicu ili dobijanju komunalnog ili nekog drugog računa", ocenjuje se u saopštenju.

Dodaje se da ekonomsku i socijalnu politiku u Srbiji ne vodi Vlada, već "opsenarski, vaninstitucionalno i neustavno" predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

XS
SM
MD
LG