Dostupni linkovi

Vučić: Ako izgubimo parlamentarne izbore, neću više biti predsednik


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

"Ostavke se podnose u doba velikih kriza, kada smatrate da nemate legitimitet. A ja mislim ne samo da mi imamo legalitet već i ogroman legitimitet“, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, komentarišući zahteve građana na protestima „1 od 5 miliona“, dodao da se legitimitet proverava na izborima.

„Ja razumem da ljudi svašta zahtevaju, ali onda morate da kažete da nemamo legitimitet. A to se pokazuje na izborima. Koje god izbore da izgubimo, ja više ne mogu da budem predsednik. Ako izgubimo parlamentarne izbore logično je da nema smisla da zamajavam naciju, i da radim ono što su radili Pajtić i Tadić ostajući na vlasti, sa šest posto podrške“, rekao je on.

Vučić se na otvaranju godine Omladinske prestonice Evrope u Novom Sadu osvrnuo i na hapšenje predsednika opštine Grocka, Dragoljuba Simonovića koji je osumnjičen da stoji iza paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

„Siguran sam da će tužioci sve ono što je neophodno uzeti u obzir i obaviti svoj posao. Obavili smo najteži deo posla, videli ste koliko je to komplikovano, ne da li znate ili ne znate, već da li možete to da dokažete. Tužilac je zadovoljan slučajem, zato ga je i prihvatio i krenuo sa vođenjem postupka“, rekao je on.

Vučić nije želeo da komentariše kvalifikaciju slučaja, jer kako je rekao time bi se mešao u posao tužilaštva.

On je najavio da će ovih dana posetiti Grocku i da će se obratiti građanima da vidi „kako i na koji način da se formira vlast, koja će raditi u interesu građana“.

Predsednik Srbije je ukratko prokomentarisao i ratifikaciju sporazuma između Makedonije i Grčke.

„Srbija čestita Severnoj Makedoniji i Grčkoj, i Srbija će biti među prvim zemljama koja će Severnu Makedoniju priznati pod novim ustavnim imenom“, rekao je on.

XS
SM
MD
LG