Dostupni linkovi

Vučić: Uhapšen predsednik opštine Grocka zbog napada na novinara


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Policija je uhapsila Dragoljuba Simonovića – predsednika Opštine Grocka, predsednika Opštinskog odbora SNS-a i člana Glavnog odbora SNS-a – zbog napada na novinara "Žig info" Milana Jovanovića, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je rekao, u ceo slučaj bio je umešan i jedan policijski službenik.

Predsednik Srbije opisao je i tok događaja tog 12. decembra kada je Jovanoviću izgorela kuća. Prema Vučićevim rečima, 12. decembra 2018. godine došlo je do požara na putničkom vozilu "mercedes" koji je u vlasništvu supruge Milana Jovanovića, a bilo parkirano u garaži, pa se nakon paljenja požar proširio na garažu i prizemlje kuće.

"Uzete su sve informacije i od Milana Jovanovića i od njegove supruge. Jovanović je istakao da kao jedini razlog vidi tekstove koje je pisao u vezi sa aferama Simonovića i njemu bliskih ljudi", naveo je Vučić.

Milan Jovanović: 'Neće me naterati da prestanem sa istraživanjem'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

Vučić je podsetio da je 18. decembra uhapšen izvršilac M, A., koji je priznao izvršenje krivičnog dela i određen mu je pritvor do 30 dana, a tri dana kasnije i organizator I. N. i vozač Š. C. B., koja je takođe priznala izvršenje krivičnog dela. Na osnovu sporazuma, osuđena je na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara

"Bilo je teško nadležnim organima da pronađu vezu sa Simonovićem. A zašto je bilo teško, zato što je u sve bio uvezan i policijski službenik, koji je preneo nalog Novaković Igoru koji je kasnije angažovao neposredne izvršioce", objasnio je Vučić.

Kako je dodao, policijski službenik je razgovao sa Simonovićem, koji mu je obećao 1.500 evra koje nije dobio, pa je policijski službenik dao svojih 1.000 evra izvršiocima, a ćutao je zbog zapošljavanja koja su se dešavala u narednom periodu.

"Sva lica su priznala izvršenje krivičnog dela, i policajac i neposredni organizator i neposredni izvršioci", rekao je Vučić i dodao da "partijska knjižica nikog neće sačuvati od odgovornosti".

Novinaru portala Žig info Milanu Jovanoviću je cela kuća 12. decembra zapaljena, kada su, kako veruje, zbog njegovog pisanja, ubačeni molotovljevi kokteli usred noći kroz prozor kuće.

U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

XS
SM
MD
LG